Skal du kjøpe spotting scope?

Hva er spotting scope / Spotting kikkert?

Et spotting scope, ofte kalt en banekikkert, er et lett bærbart teleskop som vanligvis er montert på et stativ og brukes til å se på en skyteblink, dyreliv eller andre objekter som befinner seg på langt hold. Det er også mange som bruker Spotting Scope til reinsdyrjakt i høyfjellet da det er snakk om store avstander og det vil være en fordel med støtte og anlegg for kikkerten som brukes.


Hva er forskjellen på Spotting Scope/banekikkert og et teleskop?

Er teleskop det samme som et spotting scope? De kan se like ut men brukes til helt forskjellige ting. Teleskoper brukes mest til astronomiske formål, mens et spotter-skop observerer terrestriske objekter, for eksempel speiding etter dyr i fjellet, sporing av militære bevegelser, lufttrafikkontroll og astronomi, for å se objekter som er langt unna eller har lav kontrast.

Trenger man stativ til spotting scope?

Du må ikke bruke stativ, men det er anbefalt. I jaktsammenheng i fjellet er det mange som legger kikkerten på sekken og bruker den som anlegg.

Hva bruker du et Spotting scope til?

De brukes til langdistanse observasjoner, eller til naturkikking over store åpne områder. Et klassisk bruksområdet er ved store vannflater. Et spotting-scope er ideelt for å observere saktegående objekter, som reinsdyr, svømmende ender, gjess, dykkende fugler, måker, skarv eller andre vannfugler.

Spotting scope test - Best i test?

Kan man stole på en produkttest? Hva sier egentlig en produkttest? En produkttest gir en rangering og/eller en vurdering av de produktene som er valgt ut til å være med i testen. Allerede her kan man manipulere et testresultat ved å la være å ta med enkelte modeller. De fleste testpanel består ofte av få personer og i noen tilfeller bare én person. Et større testpanel gir ofte en mer objektiv og nøytral fremstilling av produktene som er testet. Det er derfor lurt å basere seg på mer enn en produkttest før man tillegger testresultatene vekt.


Er det bedre med Spotting Scope enn kikkert?

Kikkerter har et bredere synsfelt, noe som gjør dem mer ideelle for å observere objekter i bevegelse eller raskt bevegelige. Spottingscope har ofte høyere forstørrelse og et smalere synsfelt og gir flere detaljer på lengre avstander på mål som står stille eller beveger seg sakte.

Hvilken forstørrelse er optimal på spotting scope?

En spotter kikkert med opp til 60x zoom regnes som ganske anvendelig og allround til de fleste formål. Desto lengre hold du skal observere på, desto større bør du vurdere. Om størrelse og vekt ikke er viktig for din bruk kan du med fordel gå opp i zoom, noe som ofte betyr større volum og mer vekt.

Hvor langt kan man se med en spotting scope?

Det kommer an på spesifikasjonene på spotter kikkerten du bruker. Bruker du for eksempel 20x zoom vil synsfeltet typisk være 30 meter på 1000 meters hold og 15 meter synsfelt ved 1000 meters hold med 60X forstørrelse. Dette er mer enn nok synsfelt for reinsdyrjakt, fuglekikking, for å sjekke skuddene dine på banen eller se i felten når du jakter.

Relaterte artikler