Hvilke matvarer kan jeg vakuumere?
Det meste av matvarer kan vakuumeres i vakuumposer. Alt av kjøtt, tørrblandinger, det meste som er flytende. Her er en liste med eksempler på varer du med fordel kan vakuumpakke:
- Brød
- Kjøtt (kjøtt kan med fordel også være marinert)
- Hel fisk
- Supper
- Skalldyr (disse bør være i lake eller kraft)
Listen over matvarer som kan vakuumforsegles fortsetter i det uendelige. I stedet for å gå gjennom den uendelige listen over varer som kan vakuumeres, er det mye enklere å dele det som ikke skal vakumeres.
Dette er eksempler på matvarer som ikke bør vakuumeres:
- mykost
- bananer
- sopp
- hele epler
- rå løk og hvitløk
- kål og salat
- ferskkokte grønnsaker – når de er avkjølt.
To andre ting å huske på: Noen grønnsaker, som agurker og poteter, beholder ikke teksturen godt etter tining, så de er ikke ideelle for forsegling og frysing, og unngå å sette varm mat rett i kjøleskapet, da det kan øke temperaturen inni.
Norsk Faghandel!
