Hvilke matvarer kan jeg vakuumforsegle?

Hvilke matvarer kan jeg vakuumere? 

Det meste av matvarer kan vakuumeres i vakuumposer. Alt av kjøtt, tørrblandinger, det meste som er flytende. Her er en liste med eksempler på varer du med fordel kan vakuumpakke:

  • Brød
  • Kjøtt (kjøtt kan med fordel også være marinert)
  • Hel fisk
  • Supper
  • Skalldyr (disse bør være i lake eller kraft)

Listen over matvarer som kan vakuumforsegles fortsetter i det uendelige. I stedet for å gå gjennom den uendelige listen over varer som kan vakuumeres, er det mye enklere å dele det som ikke skal vakumeres.

Dette er eksempler på matvarer som ikke bør vakuumeres:

  • mykost
  • bananer
  • sopp
  • hele epler
  • rå løk og hvitløk
  • kål og salat
  • ferskkokte grønnsaker – når de er avkjølt. 

To andre ting å huske på: Noen grønnsaker, som agurker og poteter, beholder ikke teksturen godt etter tining, så de er ikke ideelle for forsegling og frysing, og unngå å sette varm mat rett i kjøleskapet, da det kan øke temperaturen inni.

Andre Artikler